Home / Cocktails met Ertlagin

Benieuwd naar cocktails met Ertla Premium Gins voorgesteld door Ziningin?

 


White Lady

Ardilla

Een verfrissende cocktail met een uitgebalanceerde smaak op basis van Ertla Premium Orange Gin.

Benodigdheden: Ertla Premium Orange Gin, Cointreau, vers citroensap, suikersiroop, appelsien zeste, een shaker met een strainer, een fijne zeef en een martiniglas.
Bereiding: Neem een shaker en giet in het kleinste deel 20ml Cointreau, 30ml citroensap, 10ml suikersiroop en 40ml Ertla Premium Orange Gin. Vul de shaker daarna met blokjes ijs en zet het grote deel op het kleine. Shake tot er zich condens vormt op de shaker. Neem een martiniglas , zet een strainer op de shaker en houdt een fijne zeef boven het glas bij het uitgieten, zo komen er geen kleine ijsresten in de cocktail zelf. Als garnituur kan je een appelsien zeste rond de voet van het martiniglas hangen met een paperclip of kleine wasspeld. Je White lady is klaar om te serveren.

 


Ardilla

Ardilla

Deze cocktail op basis van Ertla Premium Vintage Gin is iets complexer van smaak. Ardilla is het Spaanse woord voor eekhoorn en verwijst naar de smaak van noten in de cocktail.

Benodigdheden: Ertla Premium Vintage Gin, Benedictine D.O.M., vers citroensap, suikersiroop een paar druppels noten bitters, amandel –of okkernoot schilfers, een tonic naar keuze, Schweppes Ginger & Cardamom past uitstekend en een hoog glas.
Bereiding: Begin met de rand van het glas voor de helft nat te maken met citroensap en rol het door amandel –of okkernootschilfers, vul het dan met ijsblokjes en voeg er 15ml suikersiroop aan toe, daarna 10ml Benedictine D.O.M. en een paar druppels notenbitters, voeg vervolgens 30ml citroensap en 50ml Ertla Premium Vintage Gin toe. Vul het glas verder met de gekozen tonic. Je hebt nu een overheerlijke Ardilla.


Mango Colada

Mango Colada

Waarschijnlijk ben je vertrouwd met de Pińa colada? De fijne smaak van de Ertla Premium Mango Gin ligt aan de basis van een verassende variant die heerlijk en verfrissend smaakt.

Benodigdheden: Ertla Premium Mango Gin, Malibu, vers mangosap, kokosmelk en gemalen ijs, een hoog glas en een blender. Kijk wel even of je blender ijs kan malen. 
Bereiding: Giet 20ml kokosmelk, 60ml vers mangosap, 20ml Malibu en 40ml Ertla Premium Mango Gin in de blender. Voeg er wat gemalen ijs aan toe en zet de blender op. Zorg wel dat hij gesloten is! Laat het mengsel 1 à 2 minuutjes draaien en schenk uit in het glas. En voilà je Mango colada is klaar om van te genieten.


Strawberry Martini

Strawberry Martini

Wat is er heerlijker dan de smaak van verse aardbeien? De Ertla Premium Strawberry Gin leent zich perfect voor deze cocktail.

Benodigdheden: Ertla Premium Strawberry Gin, vers limoensap, verse aardbeien, suikersiroop, een blender, een fijne zeef en een martiniglas. Optioneel: Creole bitters.
Bereiding: Zet je blender klaar en gier er 20ml limoensap, 10ml suikersiroop, een paar druppels Creole bitters (als je deze hebt) en 40ml Ertla Premium Strawberry Gin in. Doe er nog wat gemalen ijs en een 3-tal dikke aardbeien bij en laat gedurende 1 à 2 minuten draaien. Om geen pitjes van de aardbeien in je glas te hebben gebruik je best een fijne zeef om het mengsel uit te gieten in het glas. Geniet van je heerlijke Strawberry martini.